O nas

slika 13

Vokalna skupina Iris je ženska pevska zasedba, ki je začela z delovanjem leta 2009, kot sekcija v okviru Kulturnega društva Kapele pa leta 2011. Skupino vodi od vsega začetka prof. glasbene pedagogike, domačinka,  Mateja Rožman Lubšina, ki je bila tudi pobudnica za nastanek ženske pevske zasedbe v kraju. Dekleta nastopajo v domači krajevni skupnosti in tudi drugje v občini. Vsako leto pripravijo samostojni koncert in tradicionalno organizirajo junijski koncert na kresni  večer ter božični pohod z baklami.

Njihov repertoar zajema domačo in tujo glasbo, od ljudskih in umetnih napevov do slovenskih popevk in modernih skladb novejšega časa. So nepogrešljiv člen etnoloških in ljudskih prireditev.

Če je le mogoče, se udeležujejo tudi območne revije pevskih zasedb Pesem Posavja. So pogoste spremljevalke obredov svete maše in drugih cerkvenih slovesnosti.                                        Vedno se razveselijo tudi novih moči – deklet, ki jim ni tuja domača pesem in ki v srcu gojijo ljubezen do ljudskih običajev, vsakršne zvrsti glasbe, predvsem pa do druženja in zabavanja.

slika 9

Kontakt:

Predsednica sekcije: Mihaela Slovenc
El. naslov: mihaela.slovenc@gmail.com
GSM 031 481 320

Zborovodja: Mateja Rožman Lubšina

 

error: Vsebina kd-kapele je zaščitena !!