Božiček obdaril otroke

 Podmladek Sekcije za ohranitev dediščine

 pri Kulturnem društvu Kapele

V okviru projekta – OHRANJAMO DEDIŠČINO IN ŽIVIMO Z NARAVO, delujejo pod vodenjem Vlasta Kerin in mladih mentorjev.

Pohvalijo se lahko svojimi celoletnimi raznovrstnimi aktivnostmi kot so; eko ustvarjalne delavnice, kulinarika-v etno sobi v stari Štraserjevi hiši, foto delavnice- fotografiranje na terenu, ter skrb za objave na FB, športne aktivnosti, raziskava besednega zaklada, kako se po domače- Kapelsko reče določenim stvarem, zbiranje starih fotografij o določenih temah in sodelovanje na prireditvah krovnega društva.

Otroci in mladina ohranjajo dediščino in kulturo našega kraja, z druženjem pa  utrjujejo medosebne odnose, tkejo prijateljstvo  in spoznavajo smisel in cilj  prostovoljstva.

Kot nagrado za vztrajno in pridno sodelovanje so organizirali še zadnjo letos, Božičkovo delavnico, ki je potekala na prostem.

Okrasili so božično drevesce, se poslikali in naredili snežaka.

Najbolj so se pa razveselili prihoda čisto pravega Božička in njegovega Rudolfa, ki sta se pripeljala s konji in vozom obloženem z darili. Presenečenje je uspelo, saj na nobenega, ki je letos sodeloval, ni pozabil. Otroci so odšli veseli, z upanjem, da se bo tovrstno druženje in ustvarjanje nadaljevalo tudi naslednje leto.

Zapisala: Vlasta Kerin

več v FOTOGALERIJI na povezavi