Kulturno društvo Kapele se predstavi

Kulturno društvo Kapele se je na hladen deževen večer, 18. novembra 2022, predstavilo v dvorani Gasilskega doma Kapele in ustvarilo prijetno toplo vzdušje. Pred številnim občinstvom so se predstavile vse štiri sekcije in tudi zelo aktiven podmladek.

KD Kapele se predstavi

Vokalna skupina IRIS je zapela dve nežni pesmi, ki sta umirili obiskovalce in jih popeljali v prihajajoči adventni čas, poln upanja in miru.

Ljudski pevci Kapelski pubje so zapeli pesmi, ki so jih pripravili za Državno revijo poustvarjalcev glasbenega izročila Slovenije, kamor so se uvrstili že osmič v svojih 15 letih skupnega prepevanja.

Moški pevski zbor pod vodstvom zborovodje Katje Bogovič tudi  prav nič ne počiva. Letni koncert, ki so ga izvedli julija, so oktobra ponovili, načrtov za letos pa še ni konec. V soboto, 26. 11. 22 se bodo v Brežiškem gradu udeležili Regijskega tematskega koncerta izbranih pevskih zasedb.

Sekcija za ohranitev dediščine je na ogled ponovno postavila fotografsko razstavo iz zadnjega filma TAK TI JE TU BLU OB ŽETVI. Na snemanjih so fotografirali fotografi Foto kluba Brežice. Za ta novembrski predpraznični čas pa je pripravila in zaigrala vezni tekst v obliki krajših skečev kot parodijo na aktualno dogajanje v kraju.

Najbolj prijeten del so pripravili v podmladku sekcije za ohranitev dediščine. Na oder so poslali harmonikaša Tita Šitnika, ki je zaigral nekaj veselih. Pripravili in na ogled postavili so tudi svoje izdelke, ki so jih izdelovali skozi celotno leto na mladinskih delavnicah. Nekaj smo jih obiskovalci lahko odnesli tudi domov.