Murkova listina za leto 2017 filmski sekciji KD Kapele

Murkova listina je veliko priznanje Slovenskega etnološkega društva, ki ga prejmejo ljubiteljske ustanove in društva, ki pomembno bogatijo etnološko znanje, ga ohranjajo in popularizirajo. 

Slovensko etnološko društvo je prostovoljna skupnost, ki združuje strokovnjake in študente s področja etnologije in sorodnih ved in za te vede zavzete posameznice in posameznike. Od ustanovitve SED leta 1975 do danes se je društvu pridružilo že več kot 300 članov. SED redno izdaja društvena obvestila in vabila ter Glasnik SED in publikacije Knjižnice Glasnika SED. več društvu : http://www.sed-drustvo.si/

Tako je Filmska sekcija Kulturnega društva Kapele prejelo za temeljito videodokumentacijo snovnega in nesnovnega izročila posavskih krajev letošnji Murkovo listino. To je velika zaveza za te neumorne Kapelske filmske ljubiteljske ustvarjalce.

Ker je pa delegacija predstavnikov sekcije potovala na drug konec naše dežele, so to izkoristili še na ogled zanimivosti Goriške. Prijazni letošnji gostitelji te prestižne pririreditve ( podelitve Murkovih priznaj in nagrad ) so goste povabili na ogled muzeja, in še nekaterih krajev vezanih na etnologijo in minule čase.

FOTOGALERIJA

v pripravi je tudi obsežnejša videoreportaža z omenjenega dogodka….. kmalu.