Vlado hotko in MoPZ Kapele

»Kdor poje, zlo ne misli.« A kdor poje 50 let, je zagotovo dober človek.
Vlado Hotko, a on obstaja v Kapelah? Ja, v Kapelah je to Balunov Vlado, še bolj pa je znan po »partizanskem » imenu Arafat. Črn, kodrast, z velikimi zalisci in brado je bil v mladosti mogoče res podoben Arafatu. Da, to je tisti Vlado. Neutruden tenorist, ki je v tej 50–letni karieri ob kapelskih zborih pel pri oktetu Orlica, Kapelskih pubih in velikokrat s svojim tenorjem pomagal raznim pevskim skupinam. Nastopal je na približno 3000 nastopih, koncertih, revijah in mnoge pospremil na zadnjo pot. Danes bi rekli, da je sodeloval v več projektih.

Doslej je zbor vodilo 12 zborovodij. V stoto leto je zbor popeljala profesorica Mihaela Komočar Gorše, ki pravi, da imajo fantje “lepo lastnost, da prisluhnejo glasbi in iz not ustvarijo živo zgodbo”. Mihaela je vlogo prve ženske zborovodje  prevzela leta 2011, ko je nasledila Miho Halerja. Kot sama pravi, se je to zgodilo po naključju in je s to svojo odločitvijo presenetila še sama sebe. Iz petja je diplomirala na zagrebški glasbeni akademiji in se pozneje izpopolnjevala še v Franciji in drugod. Pela je v več zborih, kot operna pevka pa je v zahtevnih vlogah nastopala na raznih opernih in koncertnih odrih Evrope, med drugim na Dunaju, v Parizu, Barceloni, Avignonu, Zagrebu, Frontignanu, Osijeku in Splitu ter bila za svoje nastope večkrat nagrajena. Kapelski zbor je s svojim znanjem in vztrajnostjo dvignila na novo kakovostno raven, o čemer pričajo ocene z regijskih zborovskih revij.

Katja Bogovič iz Loč je letos z odliko magistrirala iz muzikologije. V času študija je znanje in izkušnje nabirala kot pevka Dekliškega ter Komornega pevskega zbora Akademije za glasbo v Ljubljani. Pouk solopetja je na brežiški glasbeni šoli začela obiskovati ravno pri profesorici Mihaeli Komočar Gorše, višjo stopnjo pa nadaljuje v razredu profesorice Barbare Nagode na Glasbeni šoli Vič-Rudnik. Vsako leto se v Ljubljani udeležuje mojstrskih tečajev za solo pevce, zaključila je tudi prvo stopnjo zborovodske šole. Je večletna umetniška vodja Vokalne skupine Aria, kot flavtistka je dejavna v Gasilskem pihalnem orkestru Loče.