Božiček med mladimi v Kapelah

V Kapelah imajo aktiven Podmladek pri Sekciji za ohranitev dediščine pri KD Kapele.

V okviru projekta OHRANJAJMO DEDIŠČINO IN ŽIVIMO Z NARAVO so letos otroci in mladina v Kapelah izvedli  kar nekaj tematskih delavnic. Ustvarjali so v naravi in v etno sobi v stari Štraserjevi hiši. Največkrat z  naravnimi materiali in s preprostimi postopki, katerim so bili kos tudi najmlajši otroci. Za naloge so se sproti dogovarjali mentorji mladinci in vodja delavnic Vlasta Kerin.

S svojimi mladimi očmi so iskali tudi motive, ki so jih nato skušali ujeti v fotografski objektiv. Vsak mesec so imeli ponujeno drugačno temo. Izbor fotografij so objavljali na FB strani podmladka. Prispevki so pospremljeni z izbranimi besedami mentorice mladinke Aleksandre Butara Šepec.

Kot nagrado za vztrajno in pridno sodelovanje so organizirali še zadnjo letos, Božičkovo delavnico, ki je potekala prilagojena razmeram. Ob tem so tudi upoštevali priporočila NIJZ in dogodek opravili kar na prostem, seveda ob predhodnem upoštevanju PCT. Otroci so material in navodilo, kako oblikovati lonček za pisala, dobili za domov. Okrasili so božično jelko, najbolj so se pa razveselili prihoda čisto pravega Božička, ki se je pripeljal s konji in vozom ter košem daril. To je bilo pravcato presenečenje. Na nobenega, ki je letos sodeloval, ni pozabil. Otroci so odšli veseli, z upanjem, da se bo tovrstno druženje in ustvarjanje nadaljevalo tudi naslednje leto.

Zapisala: predsednica društva Mihaela Blaževič

Na povezavi FOTOGALERIJA si lahko ogledate vtise