Vokalna skupina IRIS ponovno prižgala kres v Kapelah

V četrtek, 23. 6., na kresno noč, ko je dan najdaljši v letu in noč najkrajša, je Vokalna skupina Iris iz KD Kapele priredila še en koncert, s katerim so pozdravile poletje in napovedale čas dopustov.

Gostje koncerta so bili učenci OPZ Podružnične šole Kapele, ki so na začetku prireditve zapeli tri pesmi in zaključili koncert skupaj z Iriskami, ko so na ves glas zapeli Življenje je lepo.

Med koncertom je bilo poudarjeno, kako je sodelovanje s krajem pomembno, kar dokazujejo uspešni odnosi med Občino Brežice in KS Kapele, ki redno pripomoreta k izpeljavi napovedanih dogodkov. Takih prireditev kot je kresovanje, ne bi bilo mogoče izpeljati brez posameznikov, Kapelcev in Kapelk, ki priskočijo na pomoč pri sami organizaciji, pri pripravi kresa, pri peki in pogostitvi ter članom PGD Kapele, ki skrbno in odgovorno nadzorujejo, kako se »obnaša«ogenj.

Letos so Iriske prosile za sodelovanje še znotraj KD Kapele, člana MoPZ Kapele, Jožka Vogrinca. Ni jim dal košarice in tako je z njimi zapel kar tako mimogrede.

Po čutnem koncertu, ki nikogar ni pustil ravnodušnega, se je nadaljevalo druženje ob klepetu, prigrizku in domači kapljici, še pozno v večer. Tako kot se za Kapelce spodobi.

FOTOGALERIJA – klikni za povezavo